Linas Matkasse är en av pionjärerna på marknaden för prenumerationer på färdiga matkassar för hemleverans. Det var Linas Matkasse som lanserade den första färdiga matkassen med recept och matvaror för fem middagar för fyra personer. I dag har Linas Matkasse tre olika matkassar för leverans, antingen varje vecka eller varannan vecka. Man kan även beställa till en fruktkasse till den ordinarie leveransen.

Hur fungerar Linas Matkasse?

Linas Matkasse är en okomplicerad tjänst. Man väljer mellan tre matkassar och anmäler hur ofta man vill ha matkassen levererad (varje eller varannan vecka). Leveransen sker normalt på söndagseftermiddagen/kvällen. I matkassen finns allt man behöver för att laga till en god och näringsriktig middag. De enda sakerna man behöver komplettera med själv är i princip salt, peppar, olja och smör.

Matvarorna i de färdiga matkassarna är av högsta kvalitet. Linas Matkasse har som policy att, så långt det är möjligt, leverera matvaror som är producerade i Sverige. Det gäller inte minst kött och fågel. Om en middag består av en fiskrätt kan man räkna med att fisksorten är godkänd av Världsnaturfonden. I övrigt är matkassarna välbalanserade. Grönsaker får stort utrymme i middagsrecepten.

Olika typer av matkassar

Den första varianten av färdiga matkassar som Linas Matkasse lanserade var matkassen med matvaror och recept för fem middagar för fyra personer. Denna matkasse kan man fortfarande prenumerera på. I dag går den matkassen under namnet Linas Originalkasse. Prenumererar man på denna matkasse får man leverans ända hem till dörren varannan vecka.

På senare tid har Linas Matkasse breddat utbudet. Nu finns även Linas Barnkasse och Linas Inspirationskasse. Barnkassen innehåller recept och matvaror för middagar som kan tänkas passa småbarnsföräldrar extra bra. Inspirationskassen är anpassad för dem som vill utveckla sin kokkonst. Prenumererar man på denna matkasse får man prova på nya smaker och nya maträtter från andra länder. Inspirationskassen omfattar recept och matvaror för tre middagar.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud