Färdiga matkassar har blivit ett vanligt och populärt fenomen dom senaste åren – det sparar tid samtidigt som det minskar matsvinnet för många. Att köpa färdiga matkassar kan förstås vara lite dyrare än att handla själv – men det finns flera vägar till en billigare matkasse.

Använd kampanjer

Företagen som erbjuder färdiga matkassar blir allt fler och konkurrens kan som bekant vara väldigt fördelaktigt för kunderna – framför allt för nya kunder. Många matkasseföretag erbjuder ofta förmånliga rabattkoder och erbjudanden till nya kunder som väljer att prova just deras matkassar och med hjälp av dessa går det att spara hundratals kronor.

Att utnyttja kampanjer och rabattkoder från olika företag ger dessutom variation och möjlighet att se vad dom olika leverantörerna erbjuder. Detta är så ledes ett sätt att spara pengar samtidigt som det finns en chans att hitta en favorit bland matkasseföretagen.

Använda kort som ger bonus på alla inköp

En annan väg till billigare matkassar är att betala med kort som ger bonus på alla inköp – till exempel kreditkort. Dom flesta korten ger minst 1% tillbaka, vilket i det långa loppet kan bli ganska mycket pengar.

Att skaffa ett sådant kort är enkelt för dom flesta – men tänk på att inte välja första bästa. Det är bra att jämföra kreditkort för att hitta ett som passar för dom egna behoven.  Använd även butikernas egna poängsystem. Exempelvis är ICA-poängen värda ca 1,25% i bonus.

Köp via cashbacksidor

Så kallad ”cashbackshopping” är också ett sätt att få pengar tillbaka på alla inköp som görs, precis som med många kreditkort. Idag finns flera cashbacksidor som samarbetar med hundratals butiker på nätet och genom att göra köpen där går det alltså att få tillbaka pengar.

För att handla via cashbacksidor krävs i regel ett medlemskap men det är oftast helst gratis att registrera sig. Butikerna som anslutit sig till cashbacksidorna ger sedan provision för dom köp som görs via sidan – vilken sedan delas med medlemmarna.

Även här finns möjlighet att spara flera hundra kronor vid köp av matkassar, genom att prova olika leverantörer.

 

Jämför olika leverantörer

Ett sista tips för att få billigare matkassar är att ta tiden att jämföra olika företag och leverantörer. Snarlika kassar kan skilja sig mycket i pris och det är som sagt vanligt att det förekommer kampanjer och rabatter.

Även om det tar lite tid att jämföra matkassar så kan det vara värt det. Det går även att använda sig av jämförelsesidor som jämför just matkassar och dessa hittas enkelt genom en sökning på nätet.

 

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud