Utbudet av företag som erbjuder matkassar och olika matkassealternativ är idag extremt stort. Från början var det bara ett fåtal aktörer men efterhand att har efterfrågan vuxit och flera matvarubutiker har valt att även erbjuda färdiga kassar. En sida som presenterar och hjälper konsumenter att hitta billiga matkassar visar att det finns minst tio större leverantörer med totalt 124 olika kassar. Bland dessa vinner City Gross matkasse på ett flertal punkter.

Störst utbud – Med hela 22 matkassar har de betydligt större utbud än många andra aktörer. Det spelar ingen roll om man har en stor familj och vill hålla nere matkostnaderna, om man är vegitarian eller om målet är att gå ner i vikt. Här finns en kassa för de allra flesta.

En fördel är även att City Gross erbjuder specialkassar inför olika högtider. Det går exempelvis att beställa julbordskasse som därmed innehåller det mesta man behöver inför julen.

Lägst pris – City Gross marknadsför ofta sin matkasse med att de har lägst pris per portion. Det gäller då deras standardkasse och om den beställs till fyra eller sex personer. Men även om man jämföra andra kassar så ligger de på en mycket bra nivå. Ofta är de billigast eller bland de billigaste.

Viktväktarkassen – Viktväktarkassen är City Gross ensamma om att erbjuda i hela Sverige. En kasse som är sammansatt i ett samarbete med Viktväktarna och som därmed ger möjlighet att följa deras poängsystem och deras viktminskningsprogram.

Köpa till varor – Det finns flera aktörer som erbjuder kompletteringsköp till matkassen. Det betyder att man kan beställa allt från blöjor och mjölk till ost och servetter på nätet och få detta levererat när matkassen levereras. Däremot är det få (om ens någon) som har lika stort utbud av varor att välja på.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud