2020 året för hemester! En hemester kan vara precis vad vi behöver också. Även om vi så klart gärna skippat att Covid-19 råkar vara den största anledningen till det just nu. Men att stanna hemma på semestern ger möjlighet till avkoppling och att hålla igång med spännande projekt samtidigt.

Matkassar under sommartid

Grillning brukar stå på de flestas veckomeny när sommarvädret slår till. Men även grillning kan lätt komma att bli enformigt. Genom att beställa matkassar får du ett nytt flöde av inspiration till sommarmaten.

Grilla vegetariskt & veganskt

Om du inte äter vegetarisk och vegansk kost så är det hög tid att införa det i menyn. Varför begränsa sig? Det finns mycket gott som du går miste om! Lär dig allt och lite till om tofu-marinader, seitan-korvar och spännande smaksättningar för grönsaker.

Udda grönsaker och coola frukter

Många matkassar erbjuder även grönsakslådor och fruktpåsar. Passa på nu under sommaren, när mycket är i säsong runt om i Europa! Det finns gott om färska frukter och grönsaker att mumsa på. Hos vissa aktörer är det möjligt att köpa hem lite ovanligare frukter och grönsaker, sånt som vi sällan kan hitta i våra egna matbutiker.

Fingerlime är ett exempel. Det är en minst sagt udda frukt, men oj så god, och vacker är den dessutom. Frukten är avlång och ungefär lika stort som ett finger, därav namnet. Fruktköttet är det som gör frukten riktigt spännande. Det ser nämligen ut som kaviar. Små, ljusgröna eller orange-röda små pärlor som är sprängfyllda med en frisk och syrlig smak. När du äter den känns det som pyttesmå smakfyllda explosioner detoneras på din tunga.

Fingerlime gör sig bra i somriga drinkar, sallader eller som garnityr på somriga efterrätter. Prova dekorera en pannacotta, eller frozen cheesecake med den här vegetariska kaviarn så får du se hur vackert det kan bli.

Matkassar och online shopping

Det går ju inte att undkomma, men matkassar är faktiskt mer aktuellt än någonsin. Restriktionerna här i Sverige är relativt lätta jämfört med många andra länder. Vi måste alla ta vårt ansvar och det gäller att välja med omsorg när vi ska gå ut bland folk.

Självklart kan vi inte välja bort att pendla till arbetet, eller ställa in läkartider och andra viktiga saker i vårt liv. Men vi kan välja bort majoriteten av besöken i mataffärer. Vi kan faktiskt välja bort att besöka de flesta affärer, online shopping är ju knappast något nytt fenomen.

Hitta din favorit-matkasse

Är du helt ny på det här med matkassar? Låt dig inte skrämmas att du måste teckna en prenumeration när du beställer en matkasse. Du kan både pausa och avsluta prenumerationen när du vill.

Så du kan enkelt prova dig fram och prova matkassar från olika leverantörer. Det finns faktiskt fler fördelar med att prova olika leverantörer, priset! När du är förstakund hos en matkasse-leverantör får du i regel rabatt på den första eller de två första matkassarna. Inte helt illa att få matvarorna hemlevererade med nya och spännande recept till reducerat pris under hemestern.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud