Grönsaker i ugn med halloumi är ett nyttigt och matigt alternativ för den som inte vill äta något animaliskt. Märk väl att det här är ett recept som inte bara passar vegetarianer – även de som älskar kött kan potentiellt också älska det här receptet. Det fungerar också bra för den som tycker om kött, men som vill få in lite mer gröna middagar i vardagen. Följande recept är ett exempel från Linas Matkasse.

Så gör du

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Därefter kokar du upp ungefär fyra portioner av bulgur. Läs på förpackningen om hur man gör, ifall du inte har kokat bulgur förut.

Därefter kan du börja skriva en zucchini och skära en gul paprika i lämplig form. Lägg dem sedan i en ugnssäker form tillsammans med körsbärstomater (250 gram). Därefter saltar och pepprar du efter smak och häller på lite olja. Placera den ugnssäkra formen i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 20 till 25 minuter.

När du har gjort detta kan du börja förbereda kikärtorna. Skölj dem (230 gram) i kallt vatten. Ta sedan fram en beredare eller en stavmixer och blanda ärtorna med 90 gram soltorkade tomater, en tesked honung, en halv tesked spiskummin, tre matskedar olja, en vitlökslyfta (pressad) och en tesked vinäger. Är du särskilt hälsomedveten kan du ev. ta lite extra av det sistnämnda, eftersom flera ämnen i det gör vinäger bra för kroppen. Mixa sedan allting tills att det blir en slät kräm och häll upp det i en skål.

Ta sedan halloumin (två paket) och skär den i tjocka skivor. Stek sedan i grill- eller stekpanna tillsammans med lite olja. Om du vill kan du också steka halloumin tillsammans med ugnsgrönsakerna de sista fem till sju minuterna. Sedan är det bara att servera!

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud