GI-metoden blir allt mer populär för varje dag som går. Man äter i princip som vanligt, med skillnaden att man byter ut alla snabba kolhydrater mot långsamma varianter. Man behöver inte gå hungrig om man följer GI-metoden.

Beställ din kasse här

Det kan dock vara lite svårt att själv komponera måltider som följer GI-metodens principer fullt ut. Dessutom kan själva matlagningen ta ganska mycket tid i anspråk. För många som följer GI-metoden skulle en färdig matkasse vara en skänk från ovan. Lyckligtvis finns det färdiga matkassar för GI-metoden att prenumerera på.

Med en matkasse för GI-metoden får man hem alla de matvaror som behövs för att man ska kunna tillaga näringsriktiga middagar med lågt GI. Dessutom medföljer givetvis recept för middagarna. Om man inte har provat på GI-metoden tidigare kommer man att hitta spännande gryner och nya typer av fullkornsprodukter i matkassen.

Det finns olika varianter av matkassar för GI-metoden. Vissa matkassar innehåller matvaror för fem middagar för två personer medan andra matkassar har andra upplägg. Normalt får man en leverans i veckan när man prenumererar på en GI-matkasse.

Några exempel på leverantörer av GI-matkassar är företagen Gomiddag, Veckans middag och Mat i veckan. Det är enkelt att börja prenumerera på en matkasse med GI-inriktning. Först ska man undersöka om matkasseföretaget levererar till den stad där man bor. Därefter väljer man vilken typ av GI-matkasse man vill ha och hur ofta den ska levereras. Därefter kan man se fram emot att få sin första leverans inom någon vecka.

Det finns också en aktör som har specialiserat sig på att leverera färdiglagade måltider med GI-inriktning. Beställer man produkten GI-boxen får man hem 20 färdiga måltider två gånger i månaden. Man får alltså en lunchrätt och en middagsrätt för varje vardag. Förutom de färdiglagade rätterna har man också tillgång till daglig coaching samt spännade recept för luncher och middagar för helgerna.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud