klaramatenKlaraMaten är ett företag som levererar matkassar direkt hem till dörren. Medan många matkassar kräver en del tid för tillagningen, behöver man med Klaramatens mat endast ställa den i mikron och servera sallad och bröd till.  Här levereras alltså färdiglagade måltider som endast behöver värmas upp.

All mat som kommer i kassarna lagas alltid från grunden, och företaget lägger stor vikt vid bra råvaror. Enligt Klaramaten själva ska det vara hemlagat, smakrikt och prisvärt.

Utbud

Klaramaten erbjuder fem olika matkassar, Mini, Small, Familj, Medium och Large.

  • Mini – Fyra portioner med fyra olika rätter. En av varje rätt. Den minsta matkassen och också den billigaste – 279 kronor. Passar 1 – 4 personer.
  • Small – Åtta portioner och även här fyra olika rätter. Här får man dock två av varje. Priset ligger på 519 kronor och är anpassat för 1 – 2 personer.
  • Familj – En nyhet i Klaramatens utbud. I den här kassen finns åtta portioner med två olika rätter, och fyra av varje rätt. Priset ligger på samma nivå som Small, det vill säga 519 kronor. Den här kassen är dock anpassad för fyra personer.
  • Medium – En av de större matkassarna med sina 12 portioner. I den här kassen finns fyra olika rätter, där man får tre av varje rätt. Medium är anpassad för 3 personer och kostar 749 kronor.
  • Large – Den största av dem alla. I den här matkassen finns 16 portioner med fyra olika rätter, och man får fyra av varje rätt. Priset ligger på 949 kronor och avser 4 personer.

Menyer

Med Klaramatens matkasse bjuds man på en ny meny varje vecka. Rätterna som erbjuds är allt från klassisk husmanskost till barnvänliga läckerheter från kontinenten. Ett menyexempel är följande, från vecka 33 – 34:

Korv stroganoff med ekologiskt ris 

Kalkonstek med ugnsrostade rotfrukter och gräddig skysås 

Viltskavsgryta med hemlagat potatismos 

Spaghetti Bolognese 


Vill du hellre laga egen mat? Se inspirerande recept på receptson.se

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud