Simple Feast matkasse passar för den som vill äta veganskt eller vegetariskt – alltid 100 procent ekologiska.

  • Färdig på 10 minuter
  • Veganskt eller vegetariskt
  • Ekologiskt
Beställ din kasse här

 

En matkasse från Simplefeast innehåller mat för tre kvällar i veckan, där varje rätt inte tar mer än tio minuter att laga. Förutom att vara vegetarisk och/eller vegansk, är de korta tillagningstiderna mycket uppskattade.

Så funkar det

Det är tydligt att Simple Feast har satsat på enkelhet. I korthet kan processen beskrivas i tre steg:

  • Du väljer matkasse.

Som nämnt i inledningen kan du välja mellan en vegetarisk matkasse och en vegansk (Green Feast och Vegan Feast). Den förstnämnda innehåller inget kött, medan den sistnämnda varken innehåller kött, ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter.

De båda kassarna har gemensamt att samtliga ingredienser är ekologiska. Du får mat för tre kvällar i veckan, med recept som inte tar mer än tio minuter att tillaga.

  • Du får din leverans till dörren.

Simple Feast levererar din mat hem till dörren. Skulle du inte vara hemma vid leveranstillfället blir du kontaktad för att rådgöra om en lösning.

  • Värm upp det som behövs.

Något som skiljer Simple Feast från många andra matkassar är de korta tillagningstiderna. Deras kockar har förberett det mesta, så det enda du behöver göra är att värma upp det som ska värmas.

Hos en del andra matkassar får man enbart ingredienserna och recepten så att man får tillaga det mesta själv, vilket kan leda till ganska långa tillagningstider. Med Simple Feast går det riktigt snabbt.

En fördel är flexibiliteten som erbjuds i abonnemanget. Du binder dig inte till något, och kan enkelt skippa en leverans när lusten faller på. Det görs enkelt i deras app.

Miljöarbete

Simple Feast har en tydlig miljöprofil. De vill helt enkelt få fler människor att äta mindre kött. På deras hemsida har de skrivit att det är de mest effektiva vi människor kan göra för att förhindra klimatförändringar. De skriver också att de vill att alla ska kunna se sina barn i ögonen i framtiden, och säga att de har gjort vad de kunnat för att rädda planeten.

Deras miljötänk märks tydligt i matkassarnas innehåll. Förutom att de är vegetariska eller veganska, är ingredienserna ekologiska. För den som vill äta mer grönt, och som vill minska sin påverkan på klimatet, kan Simple Feast mycket väl vara ett bra val. På deras hemsida finns en blogg med flertalet inlägg om hur växtbaserad kost påverkar kroppen.

Miljöarbetet tar sig också konkret form genom deras förpackningar. Samtliga måltider levereras i pappkartonger som är godkända av FSC. Kylelementen är fyllda med fruset kranvatten som kan drickas efter upptining. I veckokassarna används även ett plastliknande material, som är gjort på PLA. PLA tillverkas på fibrer från produktion av bland annat potatis och majs. Materialet är nedbrytbart, och skall sorteras med annat restavfall (och inte med andra sorters plast).

Beställ din kasse här

Simple Feast Område

De städer de levererar till för tillfället är Stockholm, Göteborg, Malmö och småstäder runtomkring.

Appen

I appen, som i skrivande stund (september 2018) inte verkar finnas på svenska (åtminstone inte för iOS), går det att söka recept och kockar. Det går också att få matlagningsinspiration, bland annat genom att titta på vad de olika kockarna lagar för mat. Här ska det också gå att hantera sitt abonnemang, att till exempel ställa in enstaka leveranser eller avsluta leveranserna helt och hållet.

Leveranstider

Med Simple Feast går det inte att välja leveransdag. De har ett avtal med en distributör om att leverera på tisdagar, och det är endast den dagen som leverans kan ske. Dock går det att välja vecka, genom att helt enkelt skjuta upp en leverans. Leveransen sker mellan 07:00 och 17:00, beroende på kasse och område.

Det finns fyra olika abonnemangsformer för Veckokassen (både Green Feast och Vegan Feast); att de levereras en gång i veckan, varannan vecka, var tredje vecka eller var fjärde vecka.

Uppsägning

Som nämnt lite högre upp i texten kan man enkelt avsluta abonnemanget genom appen Simple Feast – Min Mat. Man binder aldrig upp sig på något och man kan, om man så vill, hoppa över en leverans, skjuta upp den eller bara pausa leveranserna. För att uppsägningen ska gälla med omedelbar verkan behöver man avbryta abonnemanget senast klockan 08:00 på söndagen före nästa leverans på tisdagen.

Du kan också säga upp abonnemanget genom att kontakta kundservice@simplefeast.com.

Tillagningen

Tillagningen är snabb och enkel, eftersom det mesta redan är förberett av företagets kockar. Det som kan behöva göras är att värma upp det som ska värmas och att till exempel ringla dressing över en sallad. Tänk på att måltiderna är gjorda för att ätas samma vecka som leveransen, och att de skall förvaras i max fem grader.

Beställ din kasse här

För vem passar Simple Feast?

Simple Feast passar dig troligen bra om du…

  • Vill äta mer grönt, är vegetarian eller vegan.
  • Vill ha flexibilitet i abonnemanget (inga bindningstider). Dock går det inte att välja vilken dag i veckan som maten skall levereras.
  • Vill minska din påverkan på klimatet.
  • Om du vill spara tid och inte laga så mycket själv. Rätterna tar inte mer än 10 minuter att göra redo för servering.

Simple Feast omdöme / recension

Vad tycker kunderna som provat matkasse från Simple Feast?

Tillagningstid

Rätterna är förberedda/tillagade så det ska bara krävas cirka 10 minuter att få fram maten på bordet. Det stämmer med de flesta rätter, men ibland har det tagit upp emot 20 minuter att färdigställa en rätt säger en del recensioner på TrustPilot.

simple feast recension

omdöme simple feast

Smak och portioner

Det är positivt att det finns ett barn/familjevänligt alternativ och ett mera vuxenanpassat alternativ med många nya smaker på menyn. Genomgående ger man positiva omdömen om rätterna. De upplevs som spännande och smakrika. Några av rätterna kanske behöver lite mer sälta för att lyfta fram alla smaker på ett rättvist sätt.
En god maträtt vill man gärna laga fler gånger, men det finns inte med något recept om hur man lagar rätten från grunden. Då faller idén med att beställa hem en matkasse för att både vinna tid, men också för att få lite nya idéer till matlagningen. Alla tillbehör finns med så man behöver inte komplettera med egna produkter i tillagningen.

”All mat är ekologisk och alla förpackningar är gjorda av växtfibrer från majs, socker och potatis som är komposterbara”. /Baam.se

Leverans

Rätterna transporteras med bil från Köpenhamn, vilket kan kännas lite dubbelt med tanke på att råvarorna är ekologiska. Det man vinner klimatmässsigt i tillverkningen försvinner till en del genom transporten. Transportbilen går att följa via en länk så det gör det enkelt att se beräknad ankomsttid.

Lådan med de tre middagarna är tyngre än väntat, men det har att göra med att den levereras med kylklampar. Det är tetraförpackningar som är fyllda med kranvatten, så när de tinat är de lämpliga att använda som måltidsdryck. Bra med effektiva lösningar. Alla förpackningar är tillverkade av växtfibrer från majs, socker och potatis. De är komposterbara, så det känns rätt ur klimatperspektiv./

”För mellan 81 och 99 kronor per portion kommer svenskarna att kunna få Simple Feasts nästan färdiglagade mat hem till dörren. Det känns inte som ett överpris” Veckans Affärer

Beställ din kasse här

 

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud