Bara på några få år har marknaden för matkassar nästan exploderat. Många erbjuder leverans över stora delar av Sverige medan andra enbart levererar inom mindre områden. Det finns exempelvis matkassar som enbart levereras i centrala Stockholm. Beroende på var man bor finns alltså ett olika stort utbud av matkassar att välja på.

Vilken matkasse som är billigast beror därmed till viss del på var du bor. Ser man uteslutande på priset, och inte tar hänsyn till innehåll eller leveransområde så vinner City Gross. Deras ”Klassisk Matkasse” kostar 549kr om man hämtar den i butik och är billigast om man beställer 5 middagar för 4 personer. Det innebär alltså 20 portioner för ett snittpris på 27,45kr per portion.

Detta pris kan ställas mot Linas Matkasse som var en av de första aktörerna på den svenska marknaden. Deras billigaste kasse har ett portionspris på 38kr.

Men jämförelsen av billiga matkassar kan lätt bli lite skev. I exemplet ovan krävs det att man åker till City Gross för att hämta kassen. Väljer man utkörning tillkommer det 50kr. Men även då är portionspriset riktigt konkurrenskraftigt. Det blir då ca 30kr per portion. Med Linas ingår alltid leverans.

Det man även måste lägga in i beräkningen är vad man bör ha hemma för att kunna tillaga maten. Det finns ett fåtal matkassar som är helt kompletta. Det betyder att det följer med kryddor, basvaror (ex. ris, potatis osv) samt allt annat. En komplett kasse alltså.

Men det vanligaste är att man själv får köpa hem vissa varor. Är det bara kryddor som behöver köpas in blir kostnaden inte speciellt mycket större. Är det däremot basvaror drar det snabbt iväg.

Att vissa kassar kostar mer beror även på att man valt ett större ekologiskt inslag. Kan det vara värt någon extra krona för att värna om miljön?

Så vilken kasse är billigast? City Gross Klassiska Matkasse. Då City Gross även har en av Sveriges bästa täckning blir det också den billigaste kassen ”för flest”.

Handla mat på kredit ger bonus

Oavsett om du hittar en matkasse eller handlar i butiken är mat en stor del av vår hushållsbudget. Vill du få ut något extra av de dagliga livsmedelsköpen kan du handla med ett matkreditkort. Kreditkort med bonus kan göra att du får tillbaka något på dina köp. Sett över ett år kan det bli riktigt bra cash på kontot. Även om kreditkort är ett slags lån är det inte samma sak som att ta ett privatlån för att handla mat. Genom att alltid betala av kreditkortet inom den räntefria tiden kommer du få tillbaka pengar på köpet och slippa undan avgifter.

Erbjudande:Utbud:
coop matkasseGI-Boxen

Färdiglagade & nyttiga rätter - Direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaSimple Feast:

* Växtbaserade rätter
* Veganskt
* 10 min att tillaga
Se utbud
coop matkasseCoop

Matkassar och mat direkt till dörren
Se Utbud
klaramaten logaCity Gross

Matkasse med möjlighet att köpa varor online
Se utbud
mat.seEco Viva:
Prisbelönt ekologisk matkasse
* Med välkomstrabatt
Se utbud
mat.seMathem

Matbutik med utkörning
Se utbud

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.